• De Rocker Logistics neemt logistiek La William-sauzen over

  De Rocker Logistics uit Wetteren verzorgt sinds kort de hele logistieke keten van La William. De bekende sauzenproducent uit Londerzeel beheerde voordien zijn logistiek en transport zelf, maar besteedde die eind vorig jaar volledig uit.

  Volgens Rudy Denutte, de vroegere baas van Werf en Vlasnatie die het logistiek bedrijf in 2006 overnam van de familie De Rocker, is het contract met La William in twee stappen getekend. “In september vorig jaar namen wij de opslag en de distributie over en in december het transport en de distributie. Wij hebben evenwel wat gewacht om dat te communiceren, omdat wij eerst zeker wilden zijn dat de omschakeling vlekkeloos was verlopen”, zegt hij.

  Nu beheert De Rocker vanuit zijn zetel in Baasrode de hele supplychain van de afgewerkte producten van La William, van de productie tot bij de klant. De beslissing voor de uitbesteding nam de sauzenproducent omdat de verkoop fors in de lift zit. Naast de professionele markt, vooral frituren, mikt het bedrijf sinds enkele jaren met succes ook op de consumentenmarkt.

  Uitbesteden

  Voordien verzorgde de sauzenproducent de opslag en de picking zelf, alsook een deel van het vervoer. De distributie werd uitgevoerd door een derde partij. “Toen La William besliste om de logistiek uit te besteden, deed hij ook de keuze om ook het transport over te hevelen. Zo is er maar één partij die verantwoordelijk is voor de hele supplychain”, zegt Denutte.

  Dat maakt onder meer temperatuurcontrole doorheen de hele logistieke keten mogelijk. “De temperatuur wordt niet alleen in de opslagruimte gecontroleerd, maar ook in de vrachtwagens. Wij gebruiken hiervoor een applicatie waarmee we de temperatuur kunnen opvragen, alsook de positie van de truck”, vertelt Denutte. De Rocker vernieuwde ook zijn warehouse en transport management systeem, zodat de gegevens over de logistieke flows in real time door La William kunnen opgevolgd worden.

  Koellogistiek

  Hoewel de sauzen in de rekken aan omgevingstemperatuur staan, is de hele supplychain temperatuurgestuurd. “Het grootste deel van de sauzen wordt bewaard en vervoerd aan een temperatuur van 12 tot 18 graden, maar voor enkele soorten sauzen die sneller bederven is dat aan 2 tot 4 graden”, legt Denutte nog uit.

  Vanuit Baasrode verzorgt De Rocker de distributie in de Benelux. Die installatie, die het logistiek bedrijf vier jaar geleden overnam van Norbert Dentressangle, wordt momenteel vernieuwd. Het oudste gedeelte wordt er afgebroken om er een nieuwe koelloods op te trekken. Onder andere door meer in de hoogte te gaan, komen er ongeveer 7.000 palletplaatsen bij, wat het totaal gekoelde plaatsen op 13.000 zal brengen. De nieuwe opslag- en pickinghal zal in september of oktober operationeel zijn.

  In Wetteren beschikt De Rocker nog over drie magazijnen met een opslagcapaciteit van 7.000 palletplaatsen.

  La William

  La William, nog steeds een familiebedrijf, is gesticht in 1963. Het was oorspronkelijk een groothandel in sauzen en frituurartikelen, maar sinds 1995 concentreert het zich volledig op de sauzen. La William gaat er prat op dat het als eerste Andalouse en Brasil op de markt bracht. Inmiddels bestaat het assortiment uit zeventien verschillende sauzen.

  Philippe Van Dooren