• De Rocker Logistics investeert in nieuwe gebouwen

  Denutte, die het bedrijf in 2006 overnam van de familie De Rocker, zegt in een interview met Trends dat deze investering kadert in de geleidelijke groei in de sector van de koelopslag en -distributie. “We zijn al gegroeid van 3.000 naar 20.000 palletplaatsen in onze gekoelde opslag. Mijn droom is naar 50.000 te gaan.”

  Het bedrijf werd in 1953 opgericht door Arthur De Rocker en was oorspronkelijk actief in het vervoer van uiteenlopende goederen, waaronder gist. Nog steeds vervoert De Rocker Logistics gist voor Algist Bruggeman, één van de oorspronkelijke productpeilers van het bedrijf. Sedert meer dan twintig jaar wordt chocolade vervoerd voor Barry Callebaut. Zo werd het vervoer van voeding onder geleide temperatuur de hoofdactiviteit.

  Turnaround
  In het interview vertelt Denutte dat toen hij het bedrijf overnam het niet bepaald in goede gezondheid verkeerde. Inmiddels is de turnaround gerealiseerd waarbij de focus werd gelegd op koellogistiek en er opnieuw kon worden geïnvesteerd. Zo werd in Baasrode, op 20 kilometer van Wetteren, een oude industriële site van 2 hectare gekocht, goed voor 10.000 m² extra opslagruimte.

  Die site zit op 7,7 kilometer van Barry Callebaut, die in Wieze de grootste chocoladefabriek ter wereld heeft. En die is nog steeds de belangrijkste langetermijnklant van De Rocker Logistics. Andere grote klanten zijn Fuji Oil, Cargill en Friesland Campina.

  Ogen op binnenvaart
  De site in Baasrode ligt naast de Schelde. "Dat opent perspectieven. De binnenscheepvaart zal alleen maar in belang toenemen. In 2016 investeer ik 1,5 miljoen euro in nieuwe gebouwen in Baasrode. Dat levert 5700 bijkomende palletplaatsen op", zegt hij in Trends.

  Naast transport en stockage bestaan de activiteiten uit toegevoegdewaardediensten en distributie. Het bedrijf beschikt nu over 33 vrachtwagens. Die rijden in de Benelux. Volgens Denutte worden voor een betere dienstverlening de transportactiviteiten niet uitbesteed. Ze zijn rendabel, zegt hij nog.

  Author: Karel Cambien